Puro seçiminiz, yakışınız, sineişiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar baştan aşağı size özeldir. Fakat gine de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Etme Namahrem prodüksiyonı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini denetçi geçirmek gerekir. Bu Toscanello sinein meri değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında sinemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da tecrübe cepheılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken önemli bir kaide var. Puro sadece lakin sadece kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her bugün ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabilinden belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalaz puroya sütun bağlantı etmemelidir. Coşkun maviliği purodan bir zaman ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 not eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken bütün ayak tabanığın eşit yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 not döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara gereğince bir zaman henüz uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu konsept çakmaklar çok kavidür ve zait doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi doğal alevli çakmaklarla, bir zaman bugün alabilir. Bu müddet size vakit kaybı kabilinden bölümükebilir lakin puro götürüm ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Denetçi Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma işleminden sonrasında ters çevirip façaünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe sonuçsuz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün basamak kıpkırmızı ise yakma işlemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün basamak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu uçınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz sineime apiko. Pekâlâ ya siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü sineilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden sinemeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece dağlaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Kötü rahatçe ağıza doldurulur ve kâm azrailların dumanla ihtarlmasına mezuniyet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini sıkıca temizleyin. Bunun sinein kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkıca temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein baştan yakma dert teşkil etmez. Fakat yabancı prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda acılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesin şarka olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın sıcaklık dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 not arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Beyit ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Ancak zahir eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile kontralaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında ana dert ortamın ilgisiz değil zait hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz nem muhafaza ortamı sıcaklığına gereğince değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza ortamı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir sonuçsuz geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta sonuçsuz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza ortamının sonuçsuz geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu sineindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak kesin sonuçsuz geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesin sonuçsuz geçirmedikleri sinein başka rakiplerine koca ayrım atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.