Puro seçiminiz, yakışınız, yüreknöbetiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar ağız ağıza size özeldir. Ancak tekrar de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde yürekmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz de keyfinize göre, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Baskı konstrüksiyonı Karayip purolarda yürekmeden önce nemliliğini denetçi eylemek gerekir. Bu Toscanello yürekin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı rutubet oranlarında yürekmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneyim yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim önemli bir şart şurt var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz odle yakılır! Puro her mevsim ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalın puroya direk değme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı kırmızıya döndüğünde kızartma nöbetlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 perese eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu nöbetlemi yaparken tüm ayağın denktaş yanması gerektiği yürekin puroyu aynı zamanda nizamlı bir şekilde 360 perese döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara göre beş altı elan uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu suret çakmaklar çok yüğrükdür ve zait benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma nöbetlemi natürel alevli çakmaklarla, beş altı mevsim alabilir. Bu süre size vakit kaybı kadar odaükebilir yalnız puro sabır ve iş lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma nöbetleminden sonrasında pahal çevirip sebebiyleünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe âlem üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma nöbetlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yönı tam yanmamışsa, doğrusu tüm kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz yürekime amade. Evet ya siz amade mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara yürekilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azından 40 saniye istemek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar yürekmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı yürekimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı yürekmeye devam ederseniz, puro o derece kırıcılaşır ki hiç yürekilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Yaman ferahçe ağıza doldurulur ve lezzet müşteriların dumanla ihtarlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az ilişki gösterdiğinizin bir nöbetaretidir. Sönen puronun küllerini iyice temizleyin. Bunun yürekin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri iyice temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim yürektiğim Toscanello yürekin yine yakma iş örgütleme etmez. Ancak il konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi göstermek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve muhakkak şarka olan 2 şart şurtı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın sıcaklık değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 perese beyninde olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Nesil içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile içinlaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında esas iş zeminın soğuk değil zait har olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile içinlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Zahir rutubet hıfız zeminı sıcaklığına göre trampa gösterecektir ve bu yüzden de hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir âlem geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta âlem geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının âlem geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu yürekindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak yürekin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak muhakkak âlem geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En yerinde humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları muhakkak âlem geçirmedikleri yürekin öbür rakiplerine muhteşem üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.